Over Jules

Mijn naam is Jules Bloemsaat,

gepensioneerd ICTer en autonoom/vrijetijdsfotograaf met een grote belangstelling voor mensen.  Ik ben lid van fotoclub Dongen.

Zo’n zeventien jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale camera. Daarmee fotografeerde ik, naast mijn kleinzoon, alles wat los en vast zat. Als het maar een “mooi” plaatsje opleverde. In de loop van de tijd ging mijn fotografie zich steeds meer richten op mensen. Ik fotografeerde zowel op straat als bij gelegenheden.

Tijdens diverse mentoraten bij Gijs van Gent intensiveerde mijn straatfotografie zich. Tot eind 2015  maakte ik deel uit van een groepje aspirant BMK leden. Hier kreeg ik de gelegenheid om, door ondersteuning van een bondsmentor, mijn vaardigheden te verbeteren. Helaas heeft de bond besloten deze groep op te heffen.

Ik denk dat een foto een gevoel, sfeer of een verhaal moet overbrengen en dat je daar als fotograaf naar moet streven.  Ik probeer mijn beelden bewust zo simpel mogelijk te houden. Het liefst maak ik straat- en portretfoto’s en wanneer ik aan beelden denk, doe ik dat graag in zwart-wit. Het leven van alle dag is mijn bron van inspiratie en lichaamstaal is een belangrijk  element in mijn beelden. Vaak fotografeer ik op stations, markten en (paardensport) evenementen, maar ook gewoon op straat. De situaties die je daar tegenkomt zijn vaak verrassend, soms ontroerend en heel vaak humoristisch. Om mijn beelden zo natuurlijk en spontaan mogelijk te laten overkomen, probeer ik zo weinig mogelijk in mijn beelden aanwezig te zijn.

Ik fotografeer veel op straat. Er staan personen op die foto’s. Mocht het zijn dat u, om wat voor reden ook, het niet prettig vindt dat u afbeelding op mijn site staat, laat mij dit dan even weten. jules@bloemsaat.nl

4 reacties

  1. Het ziet er heel goed uit, Jules. Je prachtige zwartwitters komen heel fraai tot uiting.

    Groet
    Peter (Zoom)

  2. Hey Jules, Wat maak je toch intressante en inspirerende foto, s voor mij foto, s met een ziel erg mooi we genieten er dagelijks van lieve groet, Tijs en Sietske

  3. Prachtige foto’s Jules, momenten mooi vastgelegd. En ook om jouw ontwikkeling te zien van gepassioneerd technisch ICT consultant naar een andere passie … fotografie. Complimenten.

Sluit aan bij het gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.